Gebroeders Sweeck.be

Overwinning nummer 7

Het gaat hard deze winter voor Laurens. Ook in de laatste Exact-cross in Sint-Niklaas kroop hij weerom op het hoogste schavotje. Hij bleef opnieuw een sterke Van der Haar voor na de laatste zandpassage. Iserbyt mocht mee op het podium als derde.

Op de kurkdroge omloop in het recreatiedomein De Ster beloofde het een supersnelle wedstrijd te worden. Na twee ronden reden 23 renners nog bijna wiel in wiel. Laurens nestelde zich wel goed vooraan in vierde, vijfde positie.

Door het aanhoudende helse tempo werd de lange ketting stilaan op verschillende plaatsen onderbroken. Vooraan scheidden zich een zestal licht af en steeds was Laurens bij de pinken om goed vooraan te blijven.

Deze zes probeerden ieder om beurt wel eens te versnellen, maar de strakke wind en het parcours leende zich niet tot solorijden. Ook Laurens waagde zich aan een test maar concludeerde al snel dat hij al zijn krachten moest sparen voor de finale.

Lars van der Haar ramde de kopgroep in de laatste ronde uiteen en alleen Laurens kon zich nog handhaven in het wiel van de sterke Nederlander. Toen het zand in zicht kwam, kon Laurens nipt de leiding nemen en hield het tempo strak. In de laatste zandmeters maakte hij een zeer sterke passage, terwijl Lars een klein stuurfoutje maakte.

Laurens kwam met enkele meters voorsprong de laatste rechte lijn opgedraaid en zette onmiddellijk vol aan. Lars kreeg deze meters niet meer dichtgefietst en het podium was gekend.