Gebroeders Sweeck.be

4 op rij in Oostmalle!

Vier jaren na elkaar de zandkoning van Oostmalle, acht overwinningen en het Wereldbekerklassement op zak gestoken... wat een seizoen voor Laurens Sweeck. Onder het gejuich en applaus van zijn supporters zette hij zich in de Sluitingsprijs nogmaals op het hoogste trapje tussen Lars van der Haar en Niels Vandeputte. 

Laurens nam in het veld direct een goede positie in en nestelde zich het eerste kwartier in vierde positie. Even later kon hij samen met Lars en Corné Van Kessel een kloofje slaan. Voor Corné ging het iets te snel en zo kwamen de twee beste zandklievers aan kop van de koers.

Zij verstonden mekaar uitstekend en wisten een voorsprong van een twintigtal seconden op te bouwen. Het bleef spannend tot de laatste ronde. Lars ging op kop het zand in na de bel en hield het tempo bijzonder hoog.

Toch kon Laurens voor de langste zandstrook de leiding overnemen en draaide hij de laatste rechte lijn van dit seizoen op met tien meters voorsprong. Dit was meteen genoeg om voor de vierde keer op rij Oostmalle op zijn palmares te schrijven. Het was een mooi orgelpunt van een fantastisch seizoen dat Laurens afsluit als 1e op de UCI-ranking. 

 

Feestelijke seizoensafsluiter in Schriek op 1 april

Nu lonkt er enkele weken welverdiende vakantie, maar op zaterdag 1 april volgt er in de parochiezaal van Schriek nog een CX-party georganiseerd door de Supportersclub. Daar wordt het voorbije seizoen traditioneel feestelijk afgesloten. Kaarten verkrijgbaar in het supporterscafé Den Bierpot in Schriek aan de kerk. Iedereen hartelijk welkom!