Gebroeders Sweeck.be

Sterke Laurens in Oberösterreich Rundfahrt

Laurens leverde de afgelopen vier dagen in Oostenrijk puik werk samen met het development-team van Alpecin-Deceuninck. Dit resulteerde uiteindelijk in eindwinst van de Italiaanse ploegmakker Luca Vergallito én eindwinst in het ploegenklassement.

In een bochtige proloog van 631m in stijgende lijn op kasseien, zette Laurens de elfde tijd neer op anderhalve seconde van winnaar Lander Loockx.

De eerste rit in lijn met 2109 hoogtemeters beloofde al een lastige karwei te worden. De wedstrijd kende een lange vlucht van vijf renners. Enkele kilometers voor de finish kwam het tot een hergroepering, maar een lastige laatste 1000m zorgde nog voor verbrokkeling.

Het was Laurens die het peloton richting finish in zijn voegen liet kraken en zo zijn ploeggenoot Timo Kielich met een sterke lead-out aan de zege hielp. Laurens deed hier perfect wat de teamleiding hem had gevraagd en hij sleepte zelf nog een vierde plaats uit de brand.

Door deze sterke ploegprestatie dienden de teammakkers 's anderendaags hun verantwoordelijkheid te nemen om de gele leiderstrui te verdedigen in een rit met 2915 hoogtemeters. In de controle over de wedstrijd deed Laurens opnieuw zijn deel van het werk.

Op 4km van de meet, op de top van de laatste lastige klim, kwam Laurens met de eersten mee boven. Bij de aanvang van de afdaling konden enkele renners een gaatje slaan met ploeggenoten Kielich en Verstrynghe. En opnieuw trok Kielich aan het langste eind, ditmaal met Emiel als lead-out. Laurens finishte als 32e op 14sec.

In de zware slotetappe met meer dan 3000 hoogtemeters (vooral in de tweede koershelft) kreeg Laurens de opdracht om mee de koers te controleren en Timo Kielich af te zetten aan de voet van de 9km lange, steile slotklim. Hij bracht zijn job tot een goed einde en in het begin van de laatste klim zette hij zich op kant en bolde als 58e binnen.

Kielich pakte uiteindelijk naast de eindwinst, maar nam wel de puntentrui. De etappewinst én het eindklassement ging met één seconde overschot nog verrassend naar de sterk klimmende Italaanse ploeggenoot Luca Vergallito. Laurens eindigde als 52e in de eindranking en keerde met een goed gevoel en een stijgende conditie huiswaarts,