Gebroeders Sweeck.be

Etappewinst in Tour du Pays de Montbéliard

Laurens etaleerde een goede conditie in de driedaagse Ronde van Montbéliard. Met een tweede plaats in de proloog en ritwinst op de derde dag reed hij naar de derde plaats in het eindklassement.

Foto's: zie album

Laurens startte als voorlaatste in de proloog van 3,2km en wist een zeer scherpe tijd neer te zetten. Hij kwam echter 5sec te kort op zijn Poolse ploegmakker Marceli Boguslawski die de gele leiderstrui pakte.

Laurens mocht de tweede rit wel van start gaan in de groene puntentrui, maar de zwaarste rit van de driedaagse leverde op het einde een ontsnapping op van 7 renners, waar Laurens helaas net geen deel van uitmaakte. Hij finishte 15 seconden later en begon de laatste etappe als 7e in het voorlopige klassement.

In deze laatste golvende rit, kwam pas na driekwart wedstrijd een definitieve ontsnapping van 9 renners tot stand. In een groep van zes tegenaanvallers maakte Laurens de aansluiting in de laatste koerskilometer. Met een krachtige eindjump pakte hij de ritoverwinning in deze groep van 15 renners en eindigde derde in het eindklassement op 15 seconden van laureaat Sten Van Gucht.