Gebroeders Sweeck.be

Crelan-Corendon is er klaar voor

Het duurt nog tot 8 oktober alvorens de eerste veldrit op de kalender staat, maar toch is er al heel wat bedrijvigheid onder de veldrijders. Laurens tekende de voorbije dagen present op het eetfestijn van zijn supportersclub, stelde samen met zijn ploegmakkers zijn nieuwe wedstrijd-tenue voor, ging op ploegstage en reed de GP Rik Van Looy in Herentals als doorgedreven training.

 

De supportersclub zit niet stil

Het feestcomité van de supportersclub dankt iedereen die aanwezig was op het tweedaags eetfestijn tijdens het weekend van 9 en 10 september jongstleden.
De volgende winter organiseert onze club 10 busreizen naar de volgende crossen: Maasmechelen, Dendermonde, Namen, Antwerpen, Hulst, Zonhoven, Meulebeke, Hoogerheide, Middelkerke en Oostmalle. 
Elke veldritliefhebber kan mee! Alle verdere info via supporterscafé Den Bierpot  (015/346826).


Naast hoofdsponsor CRELAN verschijnt opnieuw CORENDON

Tijdens de voorbije week werd de nieuwe trui voorgesteld te Schiphol in het hotel van touroperator CORENDON. Naast de groene tinten van de CRELAN-bank zit er voortaan dus ook een vleugje rood. 
Laurens en zijn ploegmakkers kregen de trui al aangepast tijdens hun ploegstages, waar de laatste trainingen afgewerkt worden richting komende winter.


GP Rik Van Looy in Herentals en BK Gravel in Oud-Heverlee

In Herentals zette Laurens op 17/09 met een 18e plaats een goed resultaat neer tussen 150 deelnemers. Alle crossers van de ploeg namen deel en maakten er een mooie doorgedreven training van. Na 176 km bleven nog een veertigtal renners over die streden voor de overwinning.

In deze omvangrijke groep kon Laurens zich vooraan handhaven. Hij zat op enkele honderden meters voor de aankomst in een goede positie om de sprint aan te vatten, maar zijn voorganger kende kettingproblemen waardoor Laurens even in de remmen moest. Hij kon zijn sprint niet afwerken voor een dichte ereplaats en bolde als 18e over de meet. Het gevoel was goed en dat is het belangrijkste met nog één gravel-wedstrijd te gaan op 1 oktober nl. het BK in Oud-Heverlee.