Gebroeders Sweeck.be

Deugddoend podium in Zonhoven

Laurens hees zich vandaag op de derde podiumplaats in de Wereldbekermanche te Zonhoven na Mathieu van der Poel en Joris Nieuwenhuis (foto Frank Vergouwen).

Laurens startte sterk en kon onmiddellijk vooraan postvatten. Vier ronden lang bleef het een spannende bedoening met steeds wisselende kopposities.

Laurens bleef voortdurend attent om een goede positie te behouden. Pim Ronhaar, Joris Nieuwenhuis, Mathieu van der Poel, Toon Vandebosch, Emiel Verstrynghe, Eli Iserbyt en Laurens bleven zo in mekaars buurt.

Iets voor halfkoers plaatste Mathieu een splijtende demarrage en zette zijn metgezellen onmiddellijk op achterstand. Joris Nieuwenhuis was de eerste achtervolger, op een handvol seconden gevolgd door Laurens en Toon.

De volgende passage door de kuil vlamde Laurens in één ruk tot bij Nieuwenhuis. Het zag er naar uit dat deze twee voor de overige podiumplaatsen gingen strijden, maar Ronhaar kon een ronde later ook opnieuw aansluiten met Toon in zijn spoor.

Deze laatste viel letterlijk weg en Laurens bleef over met Joris en Pim. Laurens probeerde de koppositie te nemen in de laatste zandpassages, maar Joris was sterk en gaf zijn plaats niet af.

Ronhaar moest de rol lossen en Laurens kon niet meer voorbij Nieuwenhuis. Meteen was het podium gekend. Voor Laurens was deze derde plek een mooie beloning voor zijn harde trainingsarbeid die hij - ondanks de voortdurende tegenslagen - bleef voortzetten.

Iedereen welkom op de supportersbus naar BK Meulebeke op zondag 14 januari om 9u aan Café Den Bierpot in Schriek en om 9u15 aan Café Paradijs in Peulis. Kostprijs 10 euro - niet-leden 13 euro - reservatie 015/346826